Φιλική Ιστοσελίδα

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι μπούκηδες του διαμερίσματος

Posted by Betman on 10:14

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο "Επάγγελμα μπουκμέϊκερ: Η απομυθοποίηση", είχαμε περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των live αγορών. Στο σημερινό θα αναφερθούμε στη θεαματική αύξηση που υπάρχει στη δημιουργία  εταιρειών παροχής διαδικτυακού στοιχήματος (και τζόγου γενικότερα), μέσω της "ενοικίασης" υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και προσωπικού.

Είναι γεγονός πως τα 2-3 τελευταία χρόνια οι μπουκμέϊκερς ξεφυτρώνουν...σαν τα μανιτάρια. Κάθε φιλόδοξος επιχειρηματίας ή επενδυτής, με την καλή ή την κακή έννοια, έχει πλέον τη δυνατότητα να στήσει μία εταιρεία online στοιχήματος από ένα διαμέρισμα. Και κυριολεκτούμε!
Στο παρελθόν για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί μία εταιρεία, ειδικά στο χώρο του διαδικτυακού τζόγου, απαιτείτο μεγάλος αριθμός εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, υποδομών και βέβαια τα κατάλληλα τεχνολογικά και τεχνικά μέσα (πχ υπολογιστές, λογισμικό).

Πλέον όλο και περισσότεροι bookmakers στρέφονται στις εταιρείες που προσφέρουν B2B (business to business) υπηρεσίες, θέμα που κυριάρχησε και στο καλεντάρι του πρόσφατου Ice Gaming Conference στο Λονδίνο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η απόφαση της OGRA για παραχώρηση αδειών για υπηρεσίες gaming στο Isle of Man.


Θα έχετε δει ενδεχομένως αρκετές εταιρείες οι οποίες δηλώνουν ως διεύθυνση το xxx apartment στη Μάλτα ή στο Λονδίνο. Πολλές φορές πράγματι οι εταιρείες διατηρούν τα γραφεία σε ένα επαγγελματικό χώρο σε μέγεθος...διαμερίσματος. Ο τίτλος άλλωστε του άρθρου δεν προστέθηκε τυχαία.

Τι χρειάζεται ένας μπουκμέϊκερ για να λειτουργήσει?

Άδεια
Για να ξεκινήσει η λειτουργία ενός bookmaker απαιτείται πρώτα απ' όλα η αδειοδότηση του. Πολλές Β2Β gaming εταιρείες, προσφέρουν τη δυνατότητα "ενοικίασης" της άδειας τους. Μπορούν δηλαδή τα sportsbook να λειτουργήσουν υπό άδεια τρίτου. Μία από τις πλέον γνωστές εταιρείες είναι η EveryMatrix. Mε έδρα τη Mάλτα, κατέχει άδειες σε Μάλτα, Κουρακάο, Αλντέρνι, ενώ έχει λάβει και την έγκριση της ARJEL (αντίστοιχη της ΕΕΕΠ) για παροχή υπηρεσιών στη Γαλλία. Πριν λίγες μέρες άλλωστε με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύτηκαν το "παραθυράκι" και οι Bet365, Stoiximan στη χώρα μας. Το μοντέλο της ενοικίασης μειώνει το κόστος και βέβαια το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την απόκτηση της άδειας.

Ιστοσελίδα
Το Α και το Ω για την επιτυχία ενός μπουκμέϊκερ είναι η ιστοσελίδα του. Εάν δεν είναι λειτουργική, κατανοητή και ελκυστική προς τον παίκτη, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Υπάρχουν αρκετές B2B εταιρείες εξειδικευμένες στην κατασκευή και ανάπτυξη λογισμικού. Ο κυρίαρχος παίκτης παγκοσμίως είναι η Openbet. Την πλατφόρμα της χρησιμοποιούν αρκετές κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως οι Betfair, William Hill, Labrokes, Paddy Power κ.α.. Άλλες γνωστές εταιρείες είναι η LVS (Betvictor, Offsidebet, Toto)  η SBTech (10bet, ComeOn, Betshop) και η καινοτόμος White Lebel Sportsbook.

Ρίξτε για παράδειγμα μία ματιά στο κόστος κατασκευής και διαχείρισης ενός Sportsbook από τη White Label, με πελάτες μεταξύ άλλων τις Jetbull, Noxwin, 24hPoker και αρκετές ακόμα. Εδώ μπορείτε να δείτε έτοιμα Sportsbook interfaces.

Front Office (Εξυπηρέτηση πελατών/τμήμα πληρωμών)
To τμήμα εξυπηρέτησης αποτελεί τον καθρέφτη κάθε εταιρείας. Όσο καλές αποδόσεις και αν προσφέρει ένας μπουκ, είναι δεδομένο πως ανακριβείς, λανθασμένες ή καθυστερημένες απαντήσεις θα δημιουργήσουν άσχημη εικόνα στους παίκτες. Τελευταία υπάρχει μία τάση "ενοικίασης" προσωπικού υποστήριξης, με τoν όμιλο 888 να πρωτοπορεί διεκδικώντας μεγάλο κομμάτι της πίτας, μέσω της Dragonfish.


Mάρκετινγκ
Υπάρχουν εταιρείες marketing που αναλαμβάνουν να προωθήσουν το "προϊόν", να δημιουργήσουν καμπάνιες και να στοχεύσουν σε νέους πελάτες. Μία απο τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου είναι η eGaming Consulting.

Τεχνική Υποστήριξη/Hosting
Πολλές εταιρείες όπως η Sbtech προσφέρουν οικονομικές λύσης πλήρους τεχνικής υποστήριξης και hosting.

Η λειτουργία μίας σελίδας διαδικτυακού στοιχήματος εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο και λανθασμένες αποφάσεις μπορούν να τινάξουν το όλο project στον αέρα.

Διαχείριση Ρίσκου & Τrading
Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών προσφέρουν διάφορα "πακέτα" διαχείρισης ρίσκου και trading στους πελάτες τους (turnkey solutions). Μέσω εξειδικευμένου προσωπικού και έμπειρων traders προσφέρουν υπηρεσίες όπως δημιουργία και "ανέβασμα" αγορών, δημιουργία αποδόσεων,  διευθέτηση στοιχημάτων, διαχείριση live αγορών, ρίσκου και γενικότερα όλη τη διαχείριση ενός sportsbook. Με αυτόν τον τρόπο οι μπουκ έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν χιλιάδες deadball αγώνες και να αυξήσουν τον αριθμό των αγορών στο live betting, που είναι και η κύρια πηγή εσόδων τους.
Κάποιες εταιρείες μάλιστα αναλαμβάνουν ακόμα και την πίστωση των μπόνους εγγραφής, ελέγχοντας τους νέους πελάτες για πολλαπλούς λογαριασμούς ή "ύποπτο" παρελθόν.


Στοιχεία/ Πληροφορίες αγώνα

Πόσο ελκυστικό θα ήταν να στοιχηματίζετε σε ένα ζωντανό γεγονός που δεν γνωρίζετε το αποτέλεσμα του; Θα έλεγα καθόλου. Γι' αυτό το λόγο εταιρείες όπως το Betradar ή το Runningball προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο τις πληροφοριών των αγώνων (σκορ, λεπτό, γραφήματα) ή στατιστικά στοιχεία.

Με τον κλάδο παροχής υπηρεσιών να είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος, πολλές κορυφαίες εταιρίες online gaming έχουν πλέουν δημιουργήσει B2B υπηρεσίες, παρέχοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το προσωπικό τους έναντι αδράς αμοιβής βέβαια. Κάποιες από τις εταιρείες είναι οι Paddy Power, Unibet, Betvictor, Amaya.

Γιατί μοιάζουν οι αποδόσεις πολλών εταιρειών?
Οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν τους δικούς τους "odds compilers" όπως λέγονται τα άτομα που δημιουργούν τις αποδόσεις. Καθώς δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία προτιμούν να μισθώσουν third party εταιρείες οι αναλαμβάνουν αυτό το κομμάτι είτε "κοπιάρουν" άλλες εταιρείες ρυθμίζοντας οι ίδιες τη γκανιότα τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως εάν κάποια εταιρεία "τρέχει" σε ένα διαμέρισμα δεν την καθιστά αυτόματα αναξιόπιστη. Υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα που εργάζονται για να βγει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον ακόμα και οι κορυφαίοι bookmakers εμπιστεύονται τις B2B εταιρείες με σκοπό την βελτιστοποίηση των προϊόντων τους. Απλά η ευκολία στη δημιουργία ενός sportsbook μέσα σε λίγες βδομάδες, έχει ανοίξει το χώρο σε τυχοδιώκτες.

πηγή  :  www.foxbet.gr

Γίνε κι εσύ συνδρομητής του www.betman-viptips.eu για να μπορείς να λαμβάνεις κερδοφόρες προβλέψεις σε ασιατικού τύπου πονταρίσματα. Με 1000 € αρχικό κεφάλαιο αγγίξαμε τα 200.000 € σε μόλις 14 μήνες !!!

The ultimate soccer betting system !! We managed to increase our initial capital from 1000 € to 197.401,49 € in just 14 months!!! All these happened because we ensured a success rate of 53,31% on an average odd of 2,17 !!! 
Subscribe now to www.betman-viptips.eu !!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Search Site

 
  • CONTRA.gr

    SPORT 24.gr

  • NEWS 24|7

    newsbeast.gr - Κεντρική Ροή

  • Hitstat

    Kill Spam!

  • Συνολικές προβολές σελίδας

    Επισκέπτες

    Αναγνώστες